U trendu

Predsednik HND: Medijska situacija u Srbiji katastrofalna, potpuni mrak i kontrola

Predsednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko izjavio je da je „medijska situacija u Srbiji katastrofalna i vlada jedan potpuni mrak i kontrola, jedna Severna Koreja i Belorusija“.

„Ja u Srbiju dolazim, radim, živeo sam, pratim situaciju. Svi mediji na nacionalnom nivou, sve televizije su apsolutno pod kontrolom jednog čoveka i jedne stranke. Ono malo nezavisnih medija koji postoje su izvrgnuti najgoroj propagandi, crtanju meta. Jednostavno – nije lako biti novinar u Srbiji. Nije lako nigde, da se razumemo“, rekao je Zovko za portal Magločistač iz Subotice.

Dodao je da se „ovakva cenzura i nasilje nad zdravim razumom” retko gde može videti kao u Srbiji.

„Vlada jedna potpuna tabloidizacija i kretenizacija koja nema veze s novinarstvom“, ocenio je Zovko.

Prema njegovim rečima, dovoljno je samo jedan dan uključiti televiziju, pročitati pojedine portale i zaključiti da je predsednik Srbije „apsolutni prvak i šampion u pojavljivanju u medijima, a da su iscrtane poternice na sve one koji misle drugačije“.

„Meni je neverovatna činjenica da premijerka jedne zemlje dolazi svaki dan u jednu emisiju s nekakvim Acom Lukasom i da oni prelistavaju novine i crtaju mete jednom dnevnom listu Danas. Neverovatno je da jednostavno svi imaju isti zadatak i da svi isto pričaju, od poslanika u Skupštini Srbije do TV Pinka – to je toliko prozirno“, kazao je Hrvoje Zovko.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.