U trendu

Prvaci iz Čajetine dobili poklon od opštine i člansku kartu biblioteke

Djaci prvog razreda sa teritorije opštine Čajetina dobili su od te opštine poklon u iznosu od po 5.000 dinara i članske karte Biblioteke „Ljubiša R. Djenić“, u okviru „Dečije nedelje“, saopšteno je iz te opštine.

Predstavnici opštine Čajetina i Biblioteke su poželeli dobrodošlicu svim djacima prvacima na teritoriji čajetinske opštine.

Ukupno je 121 „prvak“ dobio je besplatnu člansku kartu i novčani poklon u iznosu od 5.000 dinara, što opštinsko rukovodstvo definiše kao jednu od dobrih mera koja se dugi niz godina uspešno sprovodi na nivou ove opštine, a dokaz tome je i broj upisanih prvaka.

„Sigurno je da ambijent koji mi stvaramo i koji duži niz godina zastupamo daje rezultate. Najvažnije je da se beleži porast broja stanovnika, novorodjene dece i broja upisanih učenika u prvi razred. Smisao bavljenja politikom jeste upravo da što više bude dece, da se što bolje organizuje jedna mala samouprava kao što je Čajetina i nadam se da će u budućem periodu mladi bračni parovi ovo prepoznati i da će za budući život odabrati opštinu Čajetinu“, istakao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Stamatović je poručio roditeljima da je porodica osnovna ćelija društva i apelovao na njih da povedu računa o svojoj deci jer su u vreme napretka tehnologija najizloženija svim vrstama poroka i zloupotrebama.

Deca iz škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini i na Zlatiboru, „Milivoje Borović“ u Mačkatu, Krivoj Reci i Šljivovici kao i „Savo Jovanović“ iz Sirogojna pored poklona dobila su i po knjigu koje je uručio zamenik predsednika opštine Arsen Djurić.

Bibliotekari su za decu pripremili pesme zavičajnih pisaca koje su im čitali a takodje su ih upoznali i sa radom biblioteke, načinom uzimanja i čuvanja knjiga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.