Radnici „Gradske čistoće“ vakcinisali se protiv korone

BEOGRAD – Na Beogradskom sajmu danas je počela vakcinacija zaposlenih u gradskim komunalnim preduzećima, a kinesku vakcinu protiv virusa korona primilo je prvih 200 radnika JKP „Gradska čistoća“.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je za Tanjug da se oko 14.000 zaposlenih u gradskim komunalnim službama prijavilo za vakcinaciju.

„Danas su vakcinu primili radnici „Gradske čistoće“, oni su najugroženiji jer su stalno na ulici i u kontaktu sa velikim brojem ljudi, sutra se vakcinišu radnici GSP-a, zatim radnici u „Vodovodu i kanalizaciji“, zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, gradskoj upravi“, naveo je Vesić.

On je naglasio da je važno da oni koji rade u komunalnom sistemu budu zaštićeni i da se imunizacijom obezbedi da komunalni sistem funkcioniše.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević kazala je da će sutra biti vakcinisano i prvih 200 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, koje su u nadležnosti Grada Beograda.

„Veliki je odziv zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, a sutra će biti vakcinisani oni koji su se prijavili za kinesku vakcinu“, rekla je Stanisavljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.