Radno vreme za praznik, većina radi uobičajeno

BEOGRAD – Srbija sutra i prekosutra obeležava Sretenje – Dan državnosti, koji se praznuju kao neradni dani, ali će pijace i gotovo svi trgovinski objekti raditi po uobičajenom radnom vremenu, kao i Parking servis.

Tokom naredna dva dana, 15. i 16. februara, građanima će na raspolaganju biti 73 dežurne pošte, dok će Glavna pošta u Takovskoj 2 raditi neizmenjeno, 24 sata, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U Beogradu će tokom oba praznična dana raditi pošte u Savskoj, na Šumadijskom trgu, u Ulici pilota Mihajla Petrovića, Glavnoj u Zemunu i tržnim centrima “Rajićeva”, “Stadion”, „Big fashion”, „Shoppi Retal Park” u Borči, “Immo Outlet Centar”, „Novi Merkator”, „Univerexport”.

Radno vreme beogradskih pijaca na Sretenje biće uobičajeno, od 6.00 do 19.00, saopšteno je iz JKP “Gradske pijace”.

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd, tzv. „Buvljak“ takođe će raditi uobičajeno od 8.00 do 16.00, a na pijaci „Dušanovac“ prodaja iz vozila obavljaće se po redovnom radnom vremenu od 22.00 do 6.00.

Parking na pijaci “Zemun“ u petak u subotu će raditi u redovnom poslovnom radnom vremenu od 00.00 do 24.00, a garaža na pijaci „Zeleni venac“ radiće od 6.00 do 21.00, kao i obično.

I “Veletržnica Beograd” će za vreme predstojećeg praznika raditi 24 časa dnevno.

JKP “Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvorena za vreme praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.

Sve IDEA prodavnice, Roda megamarketi i Mercator hipermarketi, kao i sve prodavnice LIDL, radiće prema redovnom radnom vremenu tokom predstojećeg praznika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.