U trendu

Radojicic: Želim da budem dostupan građanima

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je cilj projekta „Gradonačelnik u vašem domu, vama na usluzi“ konkretan razgovor s građanima na terenu, jer ne želi da izgubi osećaj neposrednosti i dostupnosti sa žiteljima grada.

Radojičić je rekao da je pre ovog projektra, obilazio sve gradske opštine sa saradnicima, gradskim sekretarima i direktorima javnih komunalnih preduzeća kako bi razgovarali o problemima čije rešavanje Grad može da ubrza.

„Sada razgovaram s građanima, porodicama iz najrazličitijih društvenih miljea, upoznajem se s njihovim idejama, malim porodičnim biznisima i time kako oni vide mogućnosti za rešavanje pitanja u lokalnoj zajednici, ali i globalno, kako Beograd nadalje da se razvija“, rekao je Radojičić na Studiju B.

Tako se, kaže, prikazuju i primeri dobre prakse – uspešna poljoprivredna gazdinstva, uspešni mali privrednici, preduzetničke porodice.

„Trudim se da ne izgubim osećaj neposrednosti i dostupnosti građanima, jer to je najbolji način za rešavanje problema. Razgovaramo o lokalnim pitanjima, koja direktno utiču na kvalitet života građana, ali i o velikim projektima“, rekao je Radojičić i dodao da je ponosan kada vidi da ljudi prepoznaju rad celokupnog tima uprave Grada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.