U trendu

Raspisan konkurs za idejno rešenje murala sa likom Nikole Tesle

Aerodrom Nikola Tesla raspisuje konkurs za idejno rešenje i oslikavanje murala sa likom Nikole Tesle koji će trajno krasiti zgradu aerodroma, a u čast svetskog naučnika čije ime nosi.

Cilj projekta je promovisanje umetnosti i afirmisanje izražavanja savremenih umetničkih formi sa idejom da se obezbedi inovativni, urbani i atraktivan identitet aerodroma, istakne lik najpoznatijeg svetskog naučnika Nikole Tesle i pruži podrška talentovanim i kreativnim umetnicima, stoji u saopštenju.

Konkurs traje do 15. juna do ponoći, a izbor najboljeg idejnog rešenja odlukom stručnog žirija biće obavljen 20. juna.

Pobednik konkursa svoj mural će realizovati u javnom prostoru beogradskog aerodroma, na definisanoj lokaciji, a rok za realizaciju projekta je 8. jul.

pozivaju se svi umetnici koji se bave vizuelnim stvaralaštvom sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, zainteresovani za učešće pojedinačno ili u grupi, da se prijave na konkurs i pokažu svoju veštinu i talenat kroz svoj prepoznatljiv umetnički stil.

Zainteresovani treba da pošalju lične podatke (adresu, telefon i mail), detaljnu umetničku biografiju, koncept jednog umetničkog projekta koji ima za cilj oslikavanje murala na temu „Inspiracija lik Nikola Tesla“ na beogradskom aerodromu, precizira u saopštenju „Reprezent komjunikešjns“.

Tehnika izvođenja ostavljena je samim umetnicima, a rešenje mora biti originalno i ne sme biti prethodno objavljivano.

Radovi koji su prethodno objavljivani neće biti uzeti u razmatranje.

Umetnička rešenja razmatraće petočlani stručni žiri u sastavu profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Marko Lađušić, istoričar umetnosti Milica Pekić, arhitekta Jovan Mitrović, arhitekta Aleksandra Mitrovski, magistar arhitekture i urbanog dizajna Maja Lalić, koji će ocenjivati umetnički kvalitet, inovativnost, kreativnost, originalnost, koncept projekta, tehničku izvodljivost pri realizaciji i komunikativnost projekta.

Za oslikavanje odabranog murala pobedniku konkursa biće obezbeđen potreban radni materijal i uslovi za izvođenje u skladu sa složenošću i zahtevom iz idejnog rešenja.

Vrednost nagrade za odabrano idejno rešenje murala je 1.000 evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar