U trendu

Rebić: Postavljanje novih kamera u Beogradu namenjeno preventivnom delovanju

Direkor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je postavljanje novih kamera i videonadzora u saobraćaju u Beogradu pre svega namenjeno da „preventivno deluje na gradjane zbog saznanja da će lakše i efikasnije biti otkriveni“.

„Ovaj sistem je zaštićen i ne može da se zluopotrebi, pre svega jer ne može da mu se pristupi preko interneta. Pristup će imati samo ljudi iz MUP-a. Ako neko od njih neovlašćeno pristupi odmah će se aktivirati alarm“, rekao je Rebić za TV Prva, uoči današnje svečane promocije 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerziteta u Novom Sadu.

On je kazao da će do kraja 2020. godine, kada u Beogradu bude bilo 800 lokacija sa jednom ili više kamera, mogućnost policije da otkrije krivična dela biti „značajno veća“.

Rebić je istakao da je zadovoljan radom policije, kao i da se u 2018. godini u Srbiji desilo najmanje krivičnih dela u 21. veku.

„Zabeleženo je smanjenje krivičnog dela teška kradja za 15 odsto, nasilje u porodici je smanjeno za 17 odsto, a razbojništvo za 18 odsto, rekao je Rebić i naveo da su podaci još i bolji u prvih 140 dana ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.