U trendu

Saradnja Beograda i Volosa i Larise

BEOGRAD – Predstavniic Beograda i grčkih gradova Volos i Larisa razgovarali su danas o saradnji, posebno u oblasti obrazovanja.

Gradski podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević primio je danas u Gradskoj upravi Grada Beograda delegaciju regiona Magnisija iz Grčke predvođenu zamenicom gradonačelnika Volosa i gradskom većnicom zaduženom za obrazovanje Georgijom Tokali-Buntu.

Tokali Buntu i Raičević razgovarali su o načinima uređenja sistema obrazovanja u Beogradu i grčkim gradovima Volosu i Larisi, te o mogućnostima za razmenu iskustava i međunarodnu saradnju, saopštio je gradski sekretarijat za informisanje.
„Iskustva drugih zemalja u rukovođenju sektorom koji je jedan od najvažnijih u svakoj zemlji za nas je dragocen i radujemo se budućoj saradnji. Drago mi je da čujem da imamo puno sličnih polaznih osnova, a iz razlika možemo puno da naučimo jedni od drugih“, rekao je Raičević.

On je zahvalio grčkoj delegaciji na interesovanju i na svim naporima koje čine za funkcionisanje mnogobrojnih srpskih škola u Volosu, Larisi, Atini i na Kritu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.