U trendu

Sindikat britanske fabrike iz Leskovca traži promenu odnosa prema porodiljama

Samostalni sindikat kompanije Aptiv iz Leskovca zatražio je, na sastanku sa menadžmentom te britanske fabrike, da se promeni odnos prema porodiljama iz te fabrike koje se vraćaju sa odsustva.

„Porodilje koje imaju ugovore na odredjeno ne dobijaju ugovore na neodredjeno već ti ugovori bivaju raskinuti. Očekujemo da ova primedba bude pozitivno rešena i da porodilje nastave da rade u kompaniji. Cilj je da zajedno sa kompanijom budemo društveno odgovorni, jer sve je manje Srba“, piše u objavi tog sindikata.

Sindikat tvrdi da je dobio uveravanja da će kompanija nastaviti da normalno posluje i sledeće i narednih godina i da bonus za prisutnost neće biti ukinut, već će ga i dalje isplaćivati po dosadašnjim kriterijumima.

„Pokrenuli smo i pitanje zaštitnih rukavica za kolege koje ih ne dobijaju, a realno imaju potrebu da ih koriste i očekujemo da se ovo pitanje brzo reši. Vraćanje pauza na režim 20+10 minuta takodje očekujemo u narednom periodu“, dodaje se.

Prema njihovim rečima, korišćenje starog godišnjeg odmora će biti omogućeno svima koji ga imaju a cene u kantini se neće menjati do kraja godine.

„Pitanje prevoza za relacije gde ne može da ide autobus će biti rešeno tako što će kompanija plaćati naknadu za relaciju od mesta stanovanja do prevoza“, piše u saopštenju Samostalnog sindikata Aptiv Leskovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)