Skot: Žao mi je svake civilne žrtve stradale u bombardovanju

Prilikom svečanog otvaranja vrtića koji će pohađati pedesetak predškolaca iz najvećeg sela varvarinske opštine Obreže, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot je poručio da mu je žao svake civilne žrtve i svakog nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

Za prvi seoski vrtić koji je površine 350 metara kvadratnih Opština Varvarin obezbedila je lokaciju i komunalne priključke, a Evropska komanda vojske SAD investirala je u objekat oko 250.000 dolara.

Projekat je realizovala Kancelarija za bilateralne odnose pri Ambasadi SAD u Beogradu, kroz program humanitarne pomoći Vlade SAD, preneo je RTS.

Svečanom otvaranju vrtića prisustvovao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

„Ja sam tu danas, u stvari, prvi put. Znam da ova opština nosi jednu tugu iz istorije. I toga se sećamo i danas, jer pre 20 godina je bio jedan strašan dan, jedna od najvećih grešaka kampanje 1999. godine‚ kada su stradali nevini ljudi u ovoj opštini“, rekao je Skot.

Građanima Varvarina je poručio da mu je žao za svaku civilnu žrtvu i za svakog nevinog čoveka koji je stradao u bombardovanju.

„Kao što je nama žao i svih drugih koji su stradali tog dana, te godine i te decenije u ovom području. Ne možemo mi da krenemo sad natrag, taj dan se desio i moramo da idemo korak po korak napred, ciglu po ciglu napred, da izgradimo novu budućnost, nove odnose, nova prijateljstva“, zaključio je Skot.

9 komentara
 1. Anonimni

  Ima jedna nasa NARODNA poslovica;ako la“es sebe ali nemoj nas SRBE ,znamo te ko staru KANTU!

 2. Anonimni

  A meni je žao tebe.

 3. Anonimni

  Naravno , naci ce se neko i kod nas ko ce biti dovoljni ili naivan ili stimulisan nekim obecanjem da se Skot iskreno kaje … Posebno zbog „civilnih zrtava“ … O onim vojnim , naravno , ni reci … „Jer ce to Srbi i tako i tako da zaborave“.

  1. Anonimni

   Srbi neće zaboraviti kao što nisu ni Kosovo. Zaboravljaju jugosloveni, komunisti, odrodjeni i izgubljeni. Nije važno ni koliko kojih ima, važno je da Srba itekako ima jer ih ne bi toliko pritiskali i danas.

 4. Anonimni

  Nije ti žao.

 5. Ljuba

  Slušaj Skote, sram te bilo, i tebe i svih tvojih godina. Upropastili ste celi svet, i dalje radite na tome, ali…. doći će vam Rusi glave, garantujem!

  1. Anonimni

   E Ljubo, pogledaj malo prošlost – kome su to Rusi došli glave? Velike sile se uvek dogovore a vreme je da mi uradimo sve što možemo sami i bez tudjih lažnih obećanja. Nije to tako malo, samo treba početi.

 6. Anonimni

  Vaš zločin je neopisiv. Fabrikovali ste laži i dalje to činite. Jasno vam je bilo da činite zločin agresije bez pravnog osnova bez ikakvog povoda i razloga. I pobili ste nevine ljude koji nikom ništa nisu skrivili, na pravdi Boga. I danas se oholo iskupljujete jeftinim izvinjenjima i bez imalo stida za živote koji vam leže na duši. Sram i stid vas doveka bilo. I nisu se zločinci ovde zaustavili, pa razmislili. Eno ga krvavi trag NATO zločina širom sveta, Gruzija, Ukrajina, Avganistan, Irak, Libija, Sirija …,

 7. Anonimni

  Kad je temelj postavljen nato bombama, trebace mnogo zdravih cigli uloziti da bi nakon mnogo godina ne pokusavajuci da zaboravimo , izgradimo prijateljstvo sa nekim novim, cistijim ,establismentom US.

Napišite komentar