U trendu

Slučaj prevarenih turista: Policija traga za vlasnikom agencije

Slučaj prevarenih turista koji su uplatili letovanje preko smederevske agencije „Blu travel vorld“ istražuje policija, a u međuvremenu traga se i za vlasnikom agencije Dejanom Milošoskim. Sva letovanja su otkazana, a nepoznanica je mogu li ljudi povratiti pare koje su uplatili za aranžmane.

Odmah nakon izbijanja afere, kada se prošle sedmice jedan broj putnika vratio iz Grčke, jer apartmani u kojima je trebalo da budu smešteni nisu plaćeni, reagovalo je tužilaštvo.

– Istog dana smo policiji uputili zahtev za prikupljanje obaveštenja o ovom slučaju. Policija sada radi na tome – kaže za “ Novosti“ osnovni javni tužilac u Smederevu Dragana Popović.

Objašnjenje će tužilaštvu i policiji morati da ponudi vlasnik agencije Dejan Milošoski, koji danima nije dostupan. Agencija je zatvorena, na kontakt telefone se niko ne javlja. Vlasnik je mejlom obavestio partnere da su svi aranžmani otkazani, a većina putnika to je saznala slučajno.

Inače, polazak na letovanje koji je bio zakazan za ponedeljak 28. avgust, otkazan je.

– Otišli smo do agencije da bi nas sačekala zaključana vrata i unutra dve ženske osobe. Supruga vlasnika agencije rekla nam je da su sva putovanja otkazana. Pitali smo je za povraćaj novca, a ona nas je uputila na „Milenijum“ osiguranje koje će nam, kako je rekla, refundirati uplaćenu sumu – priča putnica Jelena Kolarević.

– U „Milenijumu“ nam je prvo rečeno da vlasnik agencije nije uplatio premiju. Dva dana kasnije, kažu, imamo polisu. Tako da smo nepoverljivi – kaže Jelena Kolarević.

Putnicima je savetovano da podnesu prijavu turističkoj inspekciji. Ogorčena putnica Jelena Kolarević kaže da pokušava da okupi i druge prevarene ljude kako bi podneli kolektivnu tužbu, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.