Snadbevanje restorana i radnji ubuduće od 20 do 7 ujutru

BEOGRAD – U Beogradu će ubuduće snadbevanje radnji, restorana i ostalih objekata koje imaju takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam sati ujutru, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će ta odluka početi da važi od prvog decembra.

„Reagujući na brojne pritužbe građana u vezi sa korišćenjem dostavnih vozila koja tokom čitavog dana blokiraju saobraćaj u gradu, Grad Beograd je danas doneo odluku koja počinje da važi od prvog decembra ove godine“, rekao je Vesić novinarima u zgradi Komunalne milicije.

Ubuduće će, istakao je, snadbevanje radnji, restorana i ostalih objekata koje imaju takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam ujutru, a ne između 9 i 14 sati kao što je sada slučaj.

„Ukida se dosadašnja mogućnost da se snadbevanje vrši između 9 i 14 sati jer su to mnogi zloupotrebljavali i dešavalo se da nam čitave trake budu zaustavljene i da ne mogu da se koriste za saobraćaj zato što se dostava vrši kada su gužve u gradu. Od 1. decembra, tamo gde se dostava za radnje obavlja sa javne površine biće dozvoljena samo između 20 sati uveče i 7 sati ujutro, što se ne odnosi na one koji imaju svoja dvorišta ili svoja parking mesta“, pojasnio je Vesić.

Istakao je da od 1. decembra dostava mora biti završena do sedam sati ujutru i dodao da će za svako dostavno vozilo koje bude na ulici posle sedam biti kažnjeni kako onaj ko dostavlja, tako i onaj kome se dostavlja roba.

„Na taj način ćemo uvesti red u gradu i u parkiranju tih vozila, a istovremeno osloboditi žutu traku i delove saobraćajnica koje su zakrčene dostavnim vozilima. Rok do 1. decembra ostavljen je kako bismo dali mogućnost trgovinskim lancima da se pripreme i organizuju“, rekao je Vesić.

Najavio je da će početkom sledeće godine Grad raditi i na donošenju drugih odluka koje treba da doprinesu da se saobraćaj obavlja brže i efikasnije.

„Pripremamo i druge odluke koje se odnose na parkiranje, odnosno zloupotrebu žute trake i zaustavljanja uz četiri migavca, a nova rešenja predstavićemo nakon Nove godine. Rešićemo i taj problem i siguran sam da bi saobraćaj u Beogradu bio brži za 10 do 20 odsto kada bi se rešio problem bahatih vozača koji zauzmu traku, uključe četiri migavca i misle da mogu da rade šta hoće“, rekao je Vesić.

On je danas u zgradi Komunalne milicije imao radni sastanak sa vršiocem dužnosti sekretara za poslove komunalne milicije Ivanom Divcem, vršiocem dužnosti podsekretara tog sekretarijata Darkom Vujsićem, načelnicom Gradske uprave Sandrom Pantelić, sekretarom za saobraćaj Dušanom Rafailovićem i sekretarkom za inspekcije poslove Sonjom Božović.

Divac je rekao da će Komunalna milicija od prvog decembra striktno poštovati ovaj režim i kažnjavati sve bahate vozače i dostavljače u Beogradu.

„Cilj i svrha postojanja Komunalne milicije jeste da se većini građana u Beogradu omogući normalan život i ovo je samo jedna od stvari koju sprovodimo u svom redovnom radu. Nadam se da ćemo ovim pospešiti protok saobraćaja i lakši život građanima“, dodao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.