Stefanović: Nisam više član DS, registrujem pokret

Potpredsednik DS Borislav Stefanović potvrdio je danas da više nije član te stranke i da će narednih dana registrovati pokret “Levica Srbije” i raditi na formiranju poslaničkog kluba. Stefanović je objasnio da je podneo ostavku na mesto potpredsednika stranke i da nije više njen član. “Žao mi je što pored svih pokušaja da programski i ideološki promenim DS zajedno sa ljudima koji me podrzavaju nisam u tome uspeo. DS nije želela da se promeni u duhu vremena u kojem živimo”, rekao je Stefanović.

Dodao je da je njegov razlog za takav potez isključivo programsko ideološki, ali i zbog nedostatka kadrova i nepostojanja želje da se suoči sa prošlošću. Kap koja je prelila čašu, kako je rekao, jeste imenovanje Bojana Dimitrijevića za nosioca liste na Čukarici, budući da se on zalaže za rehabilitaciju Milana Nedića.

“Nastaviću aktivnosti uz ogromnu podršku na formiranju Levice Srbije i u tom smislu krećemo sa prikupljanjem potpisa, za početak ćemo se registrovati kao pokret narednih dana. Radićemo na formiranju poslaničkog kluba, očekujući izbore na svim nivoima”, rekao je Stefanović. On je poručio da je to kreiranje nove opozicije sa leve strane političkog spektra koja će raditi beskompromisno na demokratskom obaranju aktuelne vlasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.