Student iz Užica prvi diplomirao u narodnoj nošnji (foto)

Đorđe Bogdanović (27) iz Užica prvi je student u Srbiji koji je diplomski rad, na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, odbranio u šumadijskoj narodnoj nošnji staroj 35 godina.

Bogdanović, koji je diplomirao sa ocenom deset, kaže da je od trenutka kad se upisao na fakultet sebi obećao da će braniti diplomski u narodnoj nošnji.

– To sam želeo zbog velikog poštovanja i ljubavi prema tradiciji, ali i zbog toga što sam više od 15 godina igrač i pevač u KUD „Sevojno“. Drago mi je što to niko nije uradio pre mene. Ovo nisam učinio da bih privukao pažnju javnosti, već je ovo moj izazov, da se mlađe generacije ne polivaju vodom i ne puće u ogledalu, nego da svi buduću diplomci urade na isti način i da pokažemo da naša tradiciji neće otići u zaborav – priča Bogdanović.

On je diplomirao na studijskom programu Vaspitač u domovima na temu „Škola kao faktor organizacije slobodnog vremena mladih“, a njegov mentor je bila profesorka Gordana Budimir Ninković. Cilj mu je, kako kaže, da upiše master.

– Sala je bila prepuna, svi su se oduševili ovim mojim potezom, biće mi drago da vidim još nekog da to učini. Bilo je nekoliko drugara iz ansambla koji nisu verovali da ću se pojaviti u nošnji, ali ispunio sam sebi obećanje i presrećan sam zbog toga – kaže Bogdanović, a prenose mediji.

Fotografije ponosnog Užičanina možete pogledati OVDE.

Ostavite komentar