U trendu

Suspendovani komunalci zbog događaja na Vidikovačkoj pijaci

Dva komunalna policajca koja su učestvovala u događaju na Vidikovačkoj pijaci kada je preminuo jedan prodavac lubenica, biće suspendovani, saopštila je danas gradska služba za informisanje Beoinfo.

Kako je navedeno, na zahtev načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića sprovedena je interna kontrola kojom su utvrdjene nepravilnosti u radu dvojice komunalnih policajaca na Vidikovačkoj pijaci.

„Na osnovu analize spisa i izjava prisutnih, utvrđeno je kontrolom da su dvojica komunalnih policajaca imala nepravilnosti u radu i zato sam podneo predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv njih i zatražio da se suspenduju do okončanja postupka“, rekao je Ristić.

Prema njegovim rečima, lokacija kod Vidikovačke pijace je kritična naročito kada su u pitanju prekršaji iz oblasti komunalnog reda i to nelegalne prodaje i nepropisnog parkiranja.

„I pored toga, trudimo se da svoj posao izvršavamo na zakonit i profesionalan način. Svi prekršaji koji se ovde dešavaju nisu samo u nadležnosti Komunalne policije, već smo pružali asistenciju drugim inspekcijskim organima u cilju suzbijanja i sankcionisanja prekršaja“, rekao je Ristić.

On je dodao da su na Vidikovačkoj pijaci komunalni policajci izloženi čestim pretnjama, vređanjima i napadima prekršilaca, ali ih to ne opravdava ukoliko pređu svoja ovlašćenja.

„Komunalna policija treba da bude u službi građana i najčešće interveniše po njihovim prijavama. Ukoliko se desi da se utvrde nepravilnosti i propusti u njihovom radu, i ubuduće ćemo reagovati i oni će biti sankcionisani“, kazao je Ristić.

On je izrazio iskreno žaljenje zbog tragedije na Vidikovačkoj pijaci i dodao da će u cilju dodatnog poboljšanja odnosa sa građanima intenzivirati rad sa pripadnicima Komunalne policije.

Jedan prodavac lubenica umro je u sredu, 29. juna, na Vidikovačkoj pijaci prilikom rasprave sa komunalnim policajcima koji su ga legitimisali. Njegova porodica i kolege prodavci tvrde da je on imao sve dozvole za rad i da su komunalni policajci bili nepotrebno grubi prema njemu, dok je Komunalna policija saopštila da su njeni pripadnici postupali u skladu sa svojim ovlašćenjima i da nisu primenili nikakvu silu prema prodavcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.