U trendu

Sutra prva test vožnja tramvajskim šinama na Mostu na Adi

BEOGRAD – Prvi i jedini put u Beogradu tramvajskim šinama premošćena je reka Sava 1984. godine kada su spojeni Novi Beograd i stari deo grada, a sutra će posle 35 godina u srpskoj prestonici Sava biti premošćena tramvajskim šinama i to onim koje su postavljene na Mostu na Adi.

Prva test vožnja tim šinama obaviće se sutra, a saobraćaj će preko te važne tramvajske deonice kojom će se Čukarica i Rakovica povezati sa Novim Beogradom početi da se odvija mesec dana kasnije, od 5. jula.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da će to bitno rasteretiti saobraćaj u tom delu grada.
Radovi su trajali skoro godinu i po dana, a koštali su skoro 1,6 milijardi dinara, precizirao je Vesić i naveo da je urađeno 2,7 kilometara tramvajskih šina, dve nove tramvajske stanice, ispravljačke stanice, nekoliko potpornih stubova.
„Veliki je posao urađen i mislim da je sutra veliki dan za Beograd. Ispunili smo ono što smo obećali građanima, a to je da ćemo imati brže i bolje saobraćajne veze, a tramvaj je jedno od prevoznih sredstava koje ćemo u narednom periodu forsirati, odnosno trudićemo da imamo više tramvajskih šina i tramvaja u gradu“, rekao je Vesić.
Dodao je da će narednih mesec dana biti testirana tramvajska mreža na Mostu na Adi jer je tako po zakonu, te da će redovan tramvajski saobraćaj biti uspostavljen 5. jula.
„Od 5. jula će preko Mosta na Adi ići tramvaji. Za početak će saobraćati dve tramvajske linije, 11 i 13, a kasnije ćemo videti koji će još tramvaji saobraćati“, naveo je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar