U trendu

Sutra u Beogradu CEI Regionalni forum zdravstvene, velnes i spa industrije

CEI Regionalni forum zdravstvene, velnes i spa industrije biće održan sutra u beogradskom hotelu „Metropol“.

Glavna tema skupa biće mentalni velnes kao vodeći trend u velnes industriji i prevenciji.

Eksperti iz deset zemalja EU, koji su svetski lideri na tržištima velnes i banjskog turizma, i Kine, koja je vodeće tržište banjskog turizma, razmeniće i preneće iskustva o najnovijim trendovima i primerima dobre prakse.

Organizator tog skupa je Klaster zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije, član Evropskog udruženja banja (ESPA), a podržavaju ga Centralnoevropska inicijativa, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Evropsko udruženja banja.

„Ovogodišnji, 12. CEI regionalni forum će podići svest o značaju aktivnog načina života i prevencije za očuvanje zdravlja u svim uzrastima, sa fokusom na velnes kao put ka dobrostanju. Učesnici Foruma saznaće i koji su to novi integrativni pristupi zdravlju i blagostanju koji kombinuju velnes i rehabilitaciju u srpskim banjama, koje su osim tradicionalno poznatih programa rehabilitacije, počele da uvode programe post kovid rehabilitacije za pacijente obolele od kovida, prateći aktuelne trendove u banjskom turizmu u Evropi“, navodi se u saopštenju organizatora skupa.

Predstavnici Evropske spa asocijacije će na Forumu predstaviti post kovid programe rehabilitacije u banjama Evrope i njihove rezultate kao i nove preventivne medicinske programe za nezarazne hronične bolesti i o tome kako se razvijaju nove nadležnosti medicinskih banja širom sveta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.