U trendu

Sutra ujutro magla i slab mraz mestimično, u toku dana sunčano

U Srbiji će sutra ujutro biti hladno, sa maglom i slabim mrazom mestimično, a u toku dana sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području jak, jugoistočni, a na planinama i na jugu Banata sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od minus tri do četiri stepena Celzijusa, a najviša od 13 do 17 stepeni.

U Beogradu ujutro hladno, u pojedinim delovima grada sa slabim mrazom, a u toku dana sunčano uz umeren i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura od minus jedan do četiri stepena Celzijusa, a najviša oko 16 stepeni.

U Srbiji će naredne sedmice biti uglavnom sunčano uz prolaznu umerenu oblačnost u sredu i za dane vikenda. Jutarnje temperature će biti u manjem porastu, a dnevne u granicama proseka za poslednju dekadu oktobra.

U kotlinama zapadne i južne Srbije biće magle, dok će u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvati košava koja će na jugu Banata imati i udare olujne jačine. Košava će u sredu i četvrtak oslabiti, a zatim ponovo početi da duva.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 25. oktobar 2021:

Biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na nervno labilne osobe i srčane bolesnike. Malaksalost, smanjenje radne sposobnosti i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.