U trendu

Totalni haos u delovima Srbije: Vanredna situacija u Sjenici i Crnoj Travi zbog snega (video, foto)

Snežne padavine paralisale su pojedine delove Srbije. Na teritorijama opština Sjenica i Crna Trava proglašena je vanredna situacija. Pojedina mesta nemaju struju, putevi su neprohodni, a pripadnici MUP-a evakuišu građane iz zavejanih područja.
Zbog snežnih nanosa i neprohodnih puteva, na teritoriji opštine Crna Trava proglašena je vanredna situacija. Odsečeno je oko 800 stanovnika, 12 mesnih zajednica i 20 naselja.

U Crnoj Travi trenutno je sedam stepeni ispod nule, a na putu ka tom naselju i dalje pada sneg. Iz MUP-a su saopštili da je na Mokroj Gori evakuisano petoro dece iz zavejanog autobusa, prenosi RTS.

U saopštenju se navodi da su tokom noći, na putu Novi Pazar — Sjenica, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Pazar evakuisali 20 osoba iz zavejanih automobila, među kojima je bilo petoro dece.

U mestu Varda kod Kosjerića, vatrogasci-spasioci su evakuisali osam osoba iz zavejanih područja i oslobodili pet vozila iz snežnih nanosa. Ekipe su intervenisale i u Zarožju kod Bajine Bašte, gde su oslobađali vozila iz snežnih nanosa.

Paralisani delovi Srbije, oko Ivanjice nema struje
Na teritoriji opštine Ivanjica oko 2.000 ljudi nema struju. Bez struje su bili i u naseljima Gornji Milanovac i Čačak, gde je sneg prekrio neke puteve. Problema sa snabdevanjem strujom bilo je i juče u Zlatiborskom okrugu zbog snežne mećave i jakog vetra, koji su uticali i na saobraćaj.

Problemi se nastavljaju i na prilazima udaljenih sela, gde nisu očišćeni putevi.

Zbog mećave na Goliji, Javoru i Mučnju, glavni putevi su očišćeni, a čistači se po prioritetima upućuju u sela gde ima hitnih slučajeva.

U Vranju je napadalo dvadesetak centimetara snega. Prema podacima Komunalne policije u prekidu je put ka Poljanici, planinskom predelu sa dvadesetak sela.

Podsećamo, na Pešteru je u zavejanom automobilu pronađeno telo muškarca.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su na terenu zbog snežnih padavina i pomažu ugroženom stanovništvu.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pozvalo je JP „Putevi Srbije“ da zajedno sa putarskim preduzećima učine sve da omoguće nesmetan i bezbedan saobraćaj u celoj zemlji.

Apeluju da vozači obrate posebnu pažnju u vožnji, da se pre polaska na put informišu o prohodnosti puteva i da se pridržavaju svih propisa, kao i pravila vožnje u zimskim uslovima.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.