U trendu

Tri osobe nastradale u pucnjavi kod Dečana

Tri osobe su nastradale, a jedna osoba je ranjena u pucnjavi na autobus sa učenicima večeras oko 19.00, potvrdili su Hitna pomoć i Osnovno tužilaštvo u Peći.

Kako je rečeno, u autobusu koji se kretao iz Djakovice prema Glodjanu u opštini Dečane i koji je prevozio učenike, pucalo se iz kalašnikova i tom prilikom su ubijeni vozač autobus i dva učenika.

Načelnik Hitne pomoći u Peći Besnik Ibraj potvrdio je ubistvo tri osobe – jedna osoba umrla je na licu mesta dok su dva učenika preminula na putu prema bolnici u Peći.

Potvrdjeno je i da je jedan učenik ranjen.

Prema poslednjim informacijama, njegovo je stanje stabilno i van je životne opasnosti.

Na licu mesta su pripadnici policije i dežurni tužilac koji vode istragu.

Najviši zvaničnici Kosova i lideri političkih stranaka osudili napad na autobus sa učenicima

 Najviši zvaničnici Kosova i lideri političkih stranaka reagovali su večeras na oružani napad na autobus u opštini Dečane u kom su ubijene tri osobe, i zatražili su od nadležnih organa da što pre pronadju počinioce zločina i izvedu ih pred lice pravde.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu pozvala je nadležne organe da što pre pronadju počinioce i privedu ih pravdi.

„Šokantna vest o krivičnom delu u Glodjanu, u kojem su, prema aktuelnim podacima, život izgubile tri osobe, a jedna je povredjena. Izražavam iskreno saučešće porodicama poginulih i želim brz oporavak povredjenima. Pozivam organe reda da što pre pronadju počinioce zločina i privedu ih pravdi“, napisala je na svom nalogu na Fejsbuku Osmani Sadriu.

Ocenila je da je to udarac na sistem bezbednosti i dodala da je bezbednost gradjana prioritet.

„Nećemo odustati u ispunjavanju ove misije“, navela je ona.

Predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca je pozvao pravosudje da što pre otkrije počinioce tog zločina.

„Pozivam organe reda da što pre pronadju počinioce ovog teškog krivičnog dela i privedu ih pravdi“, napisao je na svom Fejsbuk nalogu.

Lider ABK Ramuš Haradinaj, koji je poreklom iz sela Glodjane, napisao je na Fejsbuku da je ožalošćen zločinačkim napadom koji se dogodio u tom mestu.

„Saosećamo sa porodicama poginulih, molimo za strpljenje i snagu, u ovim teškim trenucima za sve nas. Zahvaljujem se gradonačelniku Baškimu Ramosaju, policiji, tužilaštvu i timovima hitne medicinske pomoći na radu. Apelujem na organe reda da što pre pronadju i uhapse počinioca tog krivičnog dela i da ga privedu pravdi“, napisao je Haradinaj.

Predsednik PDK Memlji Krasnići je napisao da je šokiran jezivim napadom koji se dogodio i pozvao nadležne da reše slučaj i privedu počinioca pravdi.

Lider DDSK Ljumir Abdidžiku izrazio je tugu posle jezivog zločina koji se dogodio u Glodjanu, ocenjujući da se radi o nećemo što je više od zločina i da počinioci treba da bude izveden pred licem pravde.

„Tužan i šokiran jezivim činom večeras u Dečanima. To je više od zločina! U ovim teškim trenucima smo sa porodicama žrtava i povredjenih u Dečanima. Delimo bol i molitve sa njima. Organi za sprovodjenje zakona da deluju brzo i punim kapacitetom. Izvesti pred zakon pravde počinioca ovog monstruoznog zločina, koji je napao autobus pun učenika i dece“, napisao je Abdidžiku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.