U BGD oluja, Vesić: Gradske službe u pripravnosti

BEOGRAD – Teritoriju Beograda večeras je oko 19.40 sati zahvatilo nevreme, sa jakom kišom, gradom i vetrom, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je da su gradska preduzeća i službe u pripravnosti, a posebno JKP beogradski vodovod i kanalizacija.

„U pripravnosti je 12 ekipa JKP Beogradski vodovod i kanalizacija koje će obilaziti sva kritična mesta kao i ekipe koje dežuraju na svim crpnim stanicama. Kada su padavine takvog intenziteta usled nepostojanja kanalizacije problemi se pojavljuju ali ćemo brzo intervenisati kako bi se eventualni problemi rešili“, napisao je Vesić na svom Fejsbuku.

Kako je Vesić napisao, očekuje se da tokom 4-5 sati padne 25 litara po metru kvadratnom, zbog čega su moguće pojave većih bara i kratkotrajni problemi sa oticanjem vode u nižim delovima grada tamo gde nema kišne kanalizacije ili gde je postojeća kanalizacija neadekvatne propusne moći.

RHMZ je najavio da se u periodu od 19.30 do 21.30 u većem delu Srbije očekuje vreme mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, na području Srema, severnog Banata i šire područje Beograda i mestimično i sa gradom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.