Učesnici protesta sutra na Andrićevom vencu?

Protesti, sedmi dan za redom, „vratili su se“ danas pred zdanje Skupštine Srbije, gde su učesnici počeli da se okupljaju nešto pre 18.00 sati, a sutra bi mogli da se nađu ispred sedišta predsednika Srbije, sudeći bar po najavi koja se mogla videti na jednom velikom transparentu.

Dva mladića, naime, drže veliki transparent na kojem se učesnici protesta mogu obavestiti da je za sutra navodno prijavljen skup ispred zdanja na Andrićevom vencu za 12 časova, kako bi predsedniku Srbije predali zahtev da poništi predsedničke izbore zbog, kako se navodi – kršenja Ustava.

Skup protiče u prepoznatljivoj atmosferi sa pištaljkama, bubnjevima, transapentima, a među njima je i jedan novi – „dramski umetnici šetaju – FDU“.

Na početku se pojavio i glumac Sregej Trifunović, a peva se „onesvesti se“.

Kako kažu, prošetaće, kao i ovih dana, centralnim beogradskim ulicama, a ruta je, zasad, sledeća: preko Terazija, Trga republike, RTS-a, Beograđanke, zgrade Vlade – do Skupštine, a samo navode da ih je s početka nešto manje nego juče.

Još oko 17.30 sati počelo je okupljanje ispred Doma Narodne skupštine, a u 18.00 je blokirana saobraćajnica koja spaja Trg Nikole Pašića i Takovsku ulicu.

Protestu su se pridružili i članovi udruženja Efektiva, organizacija potrošača i klijenata banki, najverovatnije zaduženi u švajcarcima, koji su stigli sa svojim obeležjima i opremljeni trubicama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.