U trendu

Ujedinjeni: Rebalans dokaz da vlast nema cime da se ponosi

BEOGRAD – Odbornička grupa Ujedinjeni ocenila je danas da predloženi rebalans budžeta Grada Beograda, o kojem će odbornici raspravljati u sredu, pokazuje da se prestonica Srbije raspada, te tvrdi da neće biti ništa od najava novog gradonačelnika o velikim reformama, zaokretima, rezovima.

Predsednica Gradskog odbora S SP Beograd Mila Popović rekla je da budžet ove godine jeste skoro duplo veći nego što je bio 2012. godine, ali tvrdi da se bez obzir na to danas u Beogradu ne živi duplo kvalitetnije, niti stvari funkcionišu duplo bolje.

Tvrdi da se danas ne grade vrtići kao što je to bilo 2012. godine, ne gradi se više škola, niti one u boljem stanju, nije duplo bolji javni prevoz, niti postoji duplo više ulica koje su u boljem stanju.

„To je glavni neuspeh ove vlasti koji se ne može sakriti“,smatra Popović i dodaje da se vlast hvali i eksplozijom gradnje, uz primedbu da je to u stvari, kako tvrdi, eksplozija gradnje investitora ljudi bliskih vlasti i ističe da postoje projekti koji su „neverovatno poskupeli“, poput rekonstrukcije Glavne ulice u Zemunu, kao i rekonstrukcije ulice Tadeuša Košćuška i Pariske, a mnogi projekti njih 66, se i pomeraju iz godine u godinu, među kojima i rekonstrukcija Trga Nikole Pašića, rekonstrukcija Kneza Miloša.

Kako kaže, najgore je što umesto da se vlast bavi projektima od suštinske važnosti, kao što je autobuska stanica, bave se projektima protiv kojih su i građani, ali i sudovi, poput žičare na Kalemegdanu.

„Koliki god novac da imaju na raspolaganju, bez obzira da li ga troši Vesić ili Šapić, Beograđani ne žive kvalitetnije, niti će živeti kvalitetnije. Mi imamo plan i znamo kako novac Beograđana može da se troši za njihovo dobro, znamo da radimo infrastrukturne projekte, znamo kako se grade vrtići. Sve što smo govorili – da neće biti zaokreta, to se sada vidi iz predloženog rebalansa“,poručila je Popović.

Aleksandar Radojičić iz PSG kazao je da se rebalonsom vidi da Beogradu nedostaje novac, kao i da se gradska vlast SNS-a prema budžetu ponaša neplanski i rasipa novac.

Na konferenciji je rečeno i da su sindikati GSP-a dogovorili da protestuju u sredu za vreme zasedanja gradske Skupštine na kojem će se raspravkjati o rebalansu budžeta, kao i poštari.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.