UNS pozvao medjunarodne novinarske organizacije da podrze zahteve Maje Pavlović

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je poslalo pismo Medjunarodnoj i Evropskoj federaciji novinara (IFJ i EFJ) u kojem se traži da te organizacije podrže zahteve vlasnice novosadske televizije Kanala 9 Maje Pavlović da se naknade koje plaćaju regionalne televizije usklade sa njihovim prihodima, kao i da je primi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je saopšteno, UNS je u pismu IFJ-u i EFJ-u naveo da je zabrinut za zdravlje Maje Pavlović i da smatra da bi razgovor sa predsednikom države pomogao u rešavanju ove situacije.

To udruženje je u pismu navelo da je danas 13. dan štrajka gladju Maje Pavlović koja na taj način izražava nezadovoljstvo zbog visokih naknada koje regionalne televizije plaćaju organizacijama za zaštitu autorskih prava i fonograma (OFPS i SOKOJ), Regulatornom telu za elektronske medije (REM) i „Emisionoj tehnici i vezama“ (ETV).

U pismu UNS-a navodi se da je ovo treći štrajk gladju Maje Pavlović, a da je prethodni trajao 23 dana, i prekinut nakon javnog sastanka sa premijerkom Anom Brnabić koja je obećala da će uraditi sve što je u njenoj moći, a u skladu sa zakonom, kako bi joj pomogla.

Maja Pavlović, navodi se u pismu UNS-a, zahteva da sudovi efikasno reše sporove koje je pokrenula u vezi sa previsokim tarifama SOKOJ-a, OFPS-a, REM-a i ETV-a, zbog kojih njenoj televiziji posle 20 godina rada preti gašenje.

UNS je u pismu naveo da problemi Kanala 9 i drugih regionalnih televizija zbog povećanja iznosa naknada, datiraju od 2014, kao i zbog digitalizacije 2015. godine kada su sve lokalne televizije, iako to nisu tražile, postale regionalne, što je višestruko uvećalo njihove troškove distribucije signala.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    POMOZOI BOŽE SRBIJI! #### „TITOVČIĆI“ KRADU Srbiju, NEK IDU ODAKLE SU DOŠLI ### Zbog nezakonitog bombardovanja SRBIJE od 24.3.1999 do 10.6.1999, DEVETNAEST (19) ZEMALJA NATO UBICA , NA čelu sa SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA, Nemačkom, Velikom Britanijom, Francuskom, Italijom, Holandijom, Belgijom, Norveškom,Mađarskom, …,Kanadom, …, zahtevamo odštetu D V E S T O MILIJARDI DOLARA,POLOVINA ZA METERIJALNU ŠTETU , DRUGA POLOVINA ZA ŽRTVE, ZDRAVSTVENU ŠTETU KOJA JE NASTALA I OD NEDOZVOLJENIH ŠTETNIH ORUŽJA :MUNICIJA SA RADIOAKTIVNIM PUNJENJEM, NAPALM BOMBI, KASETNIH BOMBI, OD ŠTETNIH MATERIJA OSLOBOĐENIH ZBOG BOMBARDOVANJA IZ HEMIJSKIH FABRIKA i SKLADIŠTA opasnih MATERIJA, ZAGAĐENJA TLA, VAZDUHA , VODA, ŽIVOG SVETA PRE SVEGA LJUDI , BILJAKA I ŽIVOTINJA ZA DUŽI PERIOD, ################################################ NOGO ne PREDSTAVLJA ni mene ni moju porodicu, AKAMOLI SRBIJU, VEČ DRŽAVA SRBIJA ORGANIZOVANA ZA NAUČNU I STRUČNU ARGUMENTACIJU ZAHTEVA ODŠTETE OD NATO, PRED UIJEDINJENIM NACIJAMA I DRUGIM MEĐUNARODNIM INSTITUCIJAMA, U TOM IMA SRBIJA PODRŠKU i RUSIJE i KINE. ### dosta MI JE „TITOVČIĆA“ (kao NOGO) =PARAZITA, ŠTETOČINA, PREVILEGOVANIH, MOLIM „TITOVČIĆE“da ODU, ODAKLE SU I DOŠLI, I IZ „SVOG KRAJA“ SE BORE ZA „SRPSKU STVAR“ U SVOM KRAJU, da ne „KRADU“ DOMAĆINE U SRBIJI =STAROSEDEOCE SRBIJEOD PRE DRUGOG SVETSKOG RATA (pre Tita). POMOZI BOŽE SRBIJI“, POMOZI BOŽE SRBIMA, MA GDE BILI! #######################

Napišite komentar