U trendu

Uručene nagrade SKGO za najbolje medijske priloge na konkursu 'Drugačije od drugih'

Nagrade za pet najboljih priloga novinara lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija na konkursu Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) „Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi, uručene su danas u Beogradu.

Ove godine više od 30 medijskih priloga stiglo je na konkurs, a teme su bile zaštita životne sredine, žensko preduzetništvo, rodna ravnopravnost i smanjenje rizika od katastrofa.

Nagradjeni su novinarka Radio Vranja Tamara Kitanović za prilog „Udahni duboko ako smeš“, novinarka televizije Prva Helena Petrović za prilog „Ciklo biciklo“, novinar RTV Vojvodina Ljubenko Zvizdić za prilog „Vitez od ravnice“, novinar A1 portala iz Novog Pazara Enes Radetinac za prilog o posledicama zagadjenja vazduha i novinar Kurur TV Nemanja Stankovic za prilog o deponiji u Temerinu.

Novinar, član petočlanog žirija Vladan Samardžić istakao je da je razlika u radovima bila „milimetarska“ i da se pokazalo da „pobeda u fokus stavlja na prvo mesto malog običnog čoveka“.

Generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk je rekao: „Za nas je ova akcija izuzetno važna jer je naša misija da promovišemo lokalnu samoupravu javnosti i da na neki način podižemo svest gradjana šta je lokalna samouprava i na koji način doprinosi njihovom životu i šta je ono što mi radimo. Zato je važno da svake godine imamo puno priloga na konkursu“.

Podršku u realizaciji konkursa koji će SKGO nastaviti narednih godina, pružila je Vlada Švedske u okviru projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar