U trendu

Utvrđene brojne nepravilnosti prilikom kontrole prevoznika

BEOGRAD – Sekretarijat za javni prevoz u Beogradu saopštio je danas da su tokom kontrole kod brojnih prevoznika utvrđene nepravilnosti, zbog čega su predviđene ugovorne kazne u iznosu od 460.000 dinara.

U 27 vozila koji su juče kontrolisani utvrđeno je 23 nepravilnosti.

Od toga je devet vozača zatečeno je bez uniforme, šest vozila ne ispunjava tehničko-eksploatacione karakteristike, dva vozila su bila sa neispravnom displej tablom i šest vozila nisu bila čista, navode u saopštenju iz Sekreterijata za javni prevoz.

Po osnovu utvrđenih nepravilnosti kod svih kontrolisanih prevoznika, predviđena je ugovorna kazna u ukupnom iznosu od 460.000 dinara.

Kontrola rada je izvršena na linijama 25, 47, 49, 94, 406, 406L, 409, 502, 504, 505, 505L i 506.

Kako navode u saopštenju kontrolisani su sledeći prevoznici: „Ariva litas“, „Lekon“, „Knežević trans“, „Bamiron“, „Banbus“, „Transprodukt“, „500 Trans-jug“, „500 Lekon“, „Dumeko“, „Beobus siti 2015“, „MM transkompani“, „CLC grup“, „Ćurdić“, „Košava“ i „Tamnava“. Kod svih prevoznika utvrđene su nepravilnosti, izuzev prevoznika: „Knežević trans“, „Bamiron“, „Beobus siti 2015“, „Ćurdić“ i „Košava“.

Prilikom kontrole rada prevoznika isključeno je jedno vozilo prevoznika „Tamnava“ zbog nedostaka tapacirunga na sedištima, i jedno vozilo „CLC grup“ zbog oštećenosti vetrobranskog stakla i drugih staklenih površina.

Iz Sekretarijata za javni prevoz poručuju da će u narednom periodu nastaviti sa kontrolom vozila prevoznika javnih prevoza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.