U trendu

Uživajte još danas u lepom vremenu – šta nas čeka narednih dana?

Uživajte danas u lepom i sunčanom vremenu, jer nam večeras stiže hladn talas, koji će doneti pad teperature, kiše, negde čak i sneg, prenose mediji prognoze RHMZ Srbije.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, sveže i vetrovito, mestimično s kratkotrajnom kišom i najvišom temperaturom do 15 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Više padavina očekuje se na jugu i jugozapadu Srbije, gde je ponegde moguć i kratkotrajni pljusak i grmljavina.

Posle podne će se na severu, a uveče i u centralnim krajevima postepeno razvedriti. Na planinama, uz pad temperature, kiše će prerasti u sneg.

Najniža temperatura biće od dva do sedam, a najviša od 10 do 15 stepeni. Vetar će biti umeren i jak, severozapadni.

U Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno i sveže, pre podne i sredinom dana kratkotrajna kiša, a posle podne postepeno razvedravanje.

Najniža temperatura biće oko šest, najviša oko 12 stepeni. Duvaće umeren, severozapadni vetar.

U Srbiji će naredne sedmice biti pretežno sunčano, samo još u ponedeljak ujutro na jugu i jugoistoku Srbije uz više oblačnosti ponegde kratkotrajna kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg.

U ponedeljak i utorak ujutro hladno, u većem delu sa slabim prizemnim mrazem. Maksimalna temperatura će od utorka biti u osetnom porastu.

U Beogradu će u ponedeljak ujutro biti hladno sa slabim prizemnim mrazem, preko dana sveže, a od utorka će biti postepeno toplije. U drugom delu sedmice maksimalna temperatura biće od 20 do 24 stepena.

Građani Srbije su posle duge i izrazito hladne zime jedva dočekali prve sunčane dane. Iz garderobe se izvukla letnja odeća i sve upućuje na to da je lepo vreme pred nama. Iz RHMZ to potvrđuju i nagoveštavaju da nas očekuju temperature iznad proseka. Ali posle ovog zahlađenja koje kreće od večeras.

– Od danas sledi pad temperature za čak 5-6 stepeni u odnosu na juče, dan koji je bio poslednji dan u ovom nizu, sa trenutnim temperaturama. Od ponedeljka će temperatura nastaviti da pada, prosečno za stepen do dva po danu – objašnjava meteorolog Nedeljko Todorović.

Ipak, to ne treba da brine ljude, jer će nakon pada temperatura, ubrzo uslediti njihov ponovni rast rast.

– Temperature će se do sredine aprila kretati u intervalu od 15 do 20 stepeni Celzijusa – poručuju iz RHMZ-a.

Međutim, iako će vreme briti pretežno vedro i sunčano, jako brzo ćemo se susresti sa prvom prolećnom kišom.

– Padavine su najavljene za nedelju, međutim one neće biti jakog intenziteta. U pitanju je kratkotrajna kiša koja će biti najviše zastupljena na jugu zemlje i u planinskim predelima – pojašnjava meteorološke prilike Todorović ističući da nisu u pitanju letnji pljuskovi koji umeju da traju i po ceo dan već slabe i kratke padavine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.