U trendu

Vesić: Uskoro još 1.000 komunalnih policajaca u Beogradu

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će predviđenom izmenom Zakona o komunalnoj policiji Beograd imati do 1.000 komunalnih policajaca više.

Vesić je na konferenciji o borbi protiv sive ekonomije u organizaciji Američke privredne komore, rekao da će Zakon o komunalnoj policiji biti izmenjen zajedno sa izmenama Zakona o glavnom gradu i lokalnoj samoupravi.

„Mi smo trenutno jedina lokalna samourava koja ima 10 obustavljenih gradilišta, a neka od njih će biti i rušena u narednom periodu“, rekao je Vesić dodajući da će inspekcija bolje raditi zahvaljujući većem broju komunalnih policajaca.

On je rekao da grad Beograd ostvario velike uspehe u prethodnom periodu pojačanim inspekcijskim nadzorom a posebno u oblasti nelegalne trgovine, gradnje i rada na crno.

Kako je rekao, grad je ove godine u odnosu na isti period 2014. ima za 51 odsto više obrađenih predmeta.

Takođe, u 2015. do danas izdato je 1.479 prekršajnih naloga a prošle godine svega 109, dodao je Vesić.

On je kazao da je podneto i 14 krivičnih prijava dok u 2014. nije bilo nijedne prijave.

Vesić je naglasio da gradska inspekcija ima dobru saradnju sa ostalim državnim organima i da je ove godine, takođe, bilo 36 prijava za privredni prestup.

Na pitanje da li se planira eventualno uvođenje privatne ispekcije, s obzirom da nema dovoljno inspektora, kao što su uvedeni privatni uterivači dugova, Vesić je kazao da se o tome nije razmišljalo i da ne veruje da bi to bilo dobro prihvaćeno, ali i da o tome ne odlučuje grad već je u nadležnosti države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.