U trendu

Više od 1.000 kontrolisanih – 4 lokala uhvaćena u prekršaju

BEOGRAD – Komunalna milicija je u Novogodišnjoj noći u Beogradu iskontrolisala više od 1.000 ugostiteljskih objekata i utvrdila da su samo tri kafića, odnosno restorana, kao i jedan hotel, prekršili propisane epdemiološke mere.

„Velika većina lokala je bila zatvorena u 18 sati, a svega tri lokala, na Senjaku, Krnjači i na Adi ciganliji, komunalna milicija je zatekla da rade nakon ovog vremena“, precizirao je načelnik Komunalne milicije Ivan Divac za Tanjug.

Od je dodao i da je jedan hotel na Slaviji imao goste u lokalu nakon dozvoljenog radnog vremena.

Svi ti lokali su, kako je naveo, ispražnjeni i zatvoreni.

Komunalna milicija je tim povodom sačinila zapisnike koji će biti prosleđeni nadležnoj inspekciji, dodao je Divac.

Podsetio je da su kazne zbog prekoračenja radnog vremena, odnosno zbog nepoštovanja preporuka Kriznog štaba po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti: 300.000 dinara za pravna lica, 50.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 30.000 dinara za kovid redare u ugostiteljskom objektu.

Kako u gradu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine, tako ni na gradskim ulicama nije bilo puno ljudi, što su komunalci takođe kontrolisali, napomenuo je Divac.

Ukazao je da će komunalna milicija i danas nastaviti da kontroliše da li se ugostiteljski objekti pridržavaju radnog vremena, do 18 sati, epidemioloških mera i da li primaju veći broj ljudi od dozvoljenog.

Izrazio je nadu da će i današnji dan proći kao i prethodna, Novogodišnja noć i da će se ugostitelji pridržavati propisanih mera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.