U trendu

Vojni sindikat podneo krivične prijave protiv dvojice generala zbog zlostavljanja

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da je podneo krivične prijave protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića i komandanta Komande za obuku VS Djokice Petrovića, zbog kako se navodi, zlostavljanja potčinjenog i mladjeg pripadnika vojske.

Vojni sindikat Srbije je naveo da je jedan od prijavljenih u periodu od godinu dana konstantno fizički zlostavljao oko 2.000 potčinjenih tako što im je naredio da nose zaštitne maske neprekidno i do 90 minuta, bez obzira da li se nalaze u kancelarijama ili na otvorenom prostoru.

Prema navodima u saopštenju, Vojni sindikat Srbije u potpunosti će odgovoriti svojoj zakonskoj obavezi i „staviti se u zaštitu pripadnika VS koje zastupa kao reprezentativni sindikat, bez obzira na pritiske koje tužilaštva trpe da po tim prijavama ne postupaju ili da ih neosnovano i nezakonito odbacuju, što je do sada bio slučaj“.

„Svaku anomaliju u radu koju primetimo procesuiraćemo u skladu sa zakonom i javno obelodaniti u cilju zaštite svojih članova i svih zaposlenih u Ministarstvu odbrane, kao što je to nedavno bilo u slučaju ‘kapetan'“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.