Vulin: Kod Vranja se gradi regionalni centar za obuku pripadnika vojske

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će vojni poligon u selu Vrtogoš kod Vranja po završetku radova 2018. godine biti regionalni centar za obuku pripadnika Vojske Srbije.

Vulin je prilikom obilaska kasarne „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ rekao da je uredjenje vojnog poligona za obuku u selu Vrtogoš jedan od prioritetnih objekata na kome se trenutno radi na povećanju kapaciteta za obuku i nastavu pripadnika Vojske Srbije.

On je istakao da je u uredjenje poligona do sada je uloženo 59,7 miliona dinara, da bi trebalo da se uloži još 212 miliona dinara, kao i da je još oko 500.000 dolara donacija Sjedinjenih Američkih Država.

„Rok za završetak radova je 2018. godina, nakon čega će na poligonu moći da se vežba gadjanje iz svih pešadijskih kalibara do 12,7 milimetara, ali i gadjanje iz ručnih raketnih bacača“, rekao je Vulin.

Vulin je kazao da je predvidjeno da u Vrtogošu bude izgradjen i mini poligon za oklopno oružje.

Prema njegovim rečima, poligon u selu Vrtogoš koristiće se za obuku u okviru kapacitata vojne baze „Jug“ kod Bujanovca, koja je namenjena za obuku pripadnika Vojske Srbije za učešće u medjunarodnim mirovnim operacijama.

Poligon u Vrtogošu obišao je zajedno sa ministrom odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.