U trendu

Za vikend besplatno odnosenje kabastog i elektronskog otpada

BEOGRAD – Ekipe JKP „Gradska čistoća“ će u danima predstojećeg vikenda, 3. i 4. septembra, besplatno odnositi kabasti i elektronski otpad.

Sugrađani nepotrebni kabasti i elektronski otpad mogu da ostave pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Gradske čistoće“ u potpunosti besplatno ukloniti, navodi se u saopštenju tog preduzeća i podseća da u elektronski otpad spadaju stari televizori, računari, frižideri, šporeti, kuhinjski i ostali kućni aparati.

Oni koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave radnim danima od sedam do 15 sati na besplatan broj telefona 0800-000807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti, dok vikendom građani mogu da se jave na brojeve telefona pogona „Gradske čistoće“ u opštinama u kojima žive.

Odnošenje kabastog i elektronskog otpada besplatno je samo za građane Beograda, navodi se i dodaje da pravni subjekti i preduzetnici tu uslugu mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim, ali da se to naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

„Gradska čistoća“ sugrađane podseća da građevinski otpad, poput šuta, ne spada u kabasti otpad i dodaje da je odnošenje šuta i ostalog građevinskog otpada usluga koja se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga ovog preduzeća.

Za sva fizička lica obezbeđeni su besplatni džakovi za odlaganje šuta, koje građani mogu preuzeti na pogonu „Gradske čistoće“ u opštini u kojoj žive, a sve informacije o cenama i uslugama dostupne su na sajtu www.gradskacistoca.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.