U trendu

SSP: Stanje u BG vozu nikad lošije, ne gore više samo autobusi i tramvaji

 Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da od uspostavljanja BG voza, stanje u tom sistemu gradske železnice „nije bilo lošije, sa tendencijom daljeg propadanja“, nakon požara u vozu koji je u nedelju saobraćao na liniji Ovča-Resnik.

„U gradskom prevozu ne gore samo autobusi i tramvaji. Počeli su i vozovi. Prvi od njih BG voz, koja je saobraćao od Ovče do Resnika, u blizini stanice Kneževac“, navodi se u saopštenju beogradskog odbora SSP.

Broj raspoloživih, odnosno ispravnih ekektromotirnih garnitura, prema navodima te stranke, nikad nije bio manji i daleko je ispod potreba odvijanja bezbednog i pouzdanog saobraćaja.

Dodali su da je uspostavljanjem BG voza 2010. godine taj vid šinskog saobraćaja bio najpouzdaniji i veoma dobro prihvaćen od strane Beograđana.

„Godišnje kašnjenje voza koji je išao na svakih 15 minuta je u proseku iznosilo samo 7 sekundi. Ali to je davna prošlost. Raspale kompozicije, otkazivanje polazaka, poluraspale stanice današnji je izgled BG voza“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar