U trendu

Subotički paori pozvali ministarku na sastanak 'pred medijima', od danas radikalizacija protesta

Predstavnik subotičkih poljoprivrednika Miroslav Matković najavio je radikalizaciju protesta u ovom gradu i poručio da nemaju o čemu da razgovaraju sa ministarstvom „o ovoj godini“ i zahtevaju da se ispuni ono što je dogovoreno u maju.

On je pozvao resornu ministarku na sastanak gde bi se pregovaralo o 2024. godini, „pred medijima, a ne iza zatvorenih vrata“.

Matković je za agenciju Beta rekao da će paori danas radikalizovati proteste pa će blokade saobraćaja na Žedničkom putu, kod kružnog toka, trajati sat i po a vozila će se propuštati pola sata.

„Od sutra dodatno radikalizujemo proteste“, najavio je Matković.

On je rekao da su poljoprivrednici uoči sastanka koji je sinoć održan u Novom Sadu dobili zvaničan poziv za razgovor od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, i istakao da „nemaju o čemu razgovarati za ovu godinu“.

„Nemamo šta da pričamo o 2023. godini sa ministarstvom, to treba da se sprovede. Možemo da razgovaramo samo o 2024. godini, a resornu ministarku pozivamo u Kisač gde ćemo od medija zatražiti da prate sastanak, kako se on ne bi odvijao iza zatvorenih vrata, da sve bude transparentno“, naveo je Matković.

On je podsetio i da su zahtevi paora oko goriva ostali nedefinisani.

„Ministarka stalno nudi da će biti gorivo 179 dinara, ali nama nije jasno, da li će ova cena biti na svim benzinskim pumpama ili samo na NIS-ovim, s obzirom da je krajem septembra rekla da se agrokartice ukidaju 1. januara 2024. godine“, kazao je Matković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар