U trendu

10 godina čuvala muža u zamrzivaču, primala njegovu penziju

Američka policija veruje da je žena, koja je deset godina čuvala suprugovo telo u zamrzivaču, to učinila da bi u pomenutom razdoblju mogla da koristi njegovu veteransku penziju u ukupnom uznosu od 170 hiljada dolara, kao i ostale povlastice.

Potparolka policije grada Tuele u saveznoj državi Juta je rekla da je žena pronađena mrtva u svom stanu 22. novembra, a susedima je bilo neobično kada im ni nakon nekoliko dana nije otvarala vrata pa su pozvali policiju. Policajci su se tokom pregleda stana iznenadili kada su u zamrzivaču pronašli telo njenog supruga, piše Dnevnik.

Gradske vlasti pretpostavljaju da je muškarac umro od posledica bolesti između februara i marta 2009. godine, rekla je potparolka. U ponedeljak su istražitelji pronašli otvoreno pismo iz decembra 2008. Veruju da ga je napisao preminuli muškarac, a u njemu stoji da supruga nije odgovorna za njegovu smrt.

Čini se da je žena nastavila da prima suprugovu penziju i nakon njegove smrti, a po proceni policije ukupna svota iznosila je oko 177 hiljada dolara. Američki mediji pišu da istražitelji pokušavaju da utvrde da li je preminula žena čitavo vreme primala i socijalnu naknadu.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.