U trendu

Abazović, Adžić i Novović sutra pred poslanicima o Belivuku i Miljkoviću

PODGORICA – Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu sutra će obaviti kontrolno saslušanje predstavnika vlade i tužilaštava, povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Na sednicu su pozvani postupajući tužilac u tom predmetu Vukas Radonjić, tadašnji i sadašnji rukovodioci Osnovnog državnog tužilaštva Nikola Boričić i Duško Milanović, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Poslanici su na sednici održanoj 31. marta predlagali da se saslušaju i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović, ali je predsednik Odbora Momo Koprivica objasnio da oni više nisu javni funkcioneri.

Ranije je rečeno da je odluku da se ukine zabrana ulaska srpskim državljanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Crnu Goru doneo kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova. Mnogi, međutim, smatraju da pri donošenju te odluke počinjena ozbiljna zloupotreba, podseća portal RTCG.

Belivuk i Miljković 17. januara 2021. godine regularno su ušli u Crnu Goru, po rečima ranijeg rukovodstva SDT-a.

U Srbiji, Belivuk i Miljković se terete za najteža krivična dela, a protiv njih je optužnica podignuta i u Crnoj Gori. Terete se i za veze sa tzv. kavačkim kriminalnom klanom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.