U trendu

Abazović: Hapšenjem Lazovića država pokazala odlučnost

PODGORICA – Crnogorski premijer oglasio se povodom hapšenja službenika tajne služba Petra Lazovića i poručio da je država time pokazala odlučnost u borbi sa svim oblicima organizovanog kriminala.

„Vlada će nastaviti da pruža punu podršku aktivnostima na suzbijanju organizovanog kriminala koji je očigledno nekad imao svoje pipke u sektoru bezbednosti. Konačno se pokazuje da najopasnije operacije dobijaju svoj epilog i da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih. Nema zamora u borbi protiv korupcije i drugih oblika kriminala i to ostaje prioritet ove vlade. Nadležni državni organi će se izboriti sa svim pošastima kako bi Crna Gora postala zemlja vladavine prava u korist svih njenih građanki i građana“, naveo je Abazović, saopšteno je iz vlade.

Abazović je pozdravio aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odeljenja i zahvalio međunarodnim partnerima, Europola i svima u bezbednosnom sektoru koji su doprineli sprovođenju ove akcije koja je, kako je kazao, uperena protiv najopasnijih kriminalnih struktura u društvu.

Navodi se i da je Abazović uputio otvorenu podršku sektoru bezbednosti, istakao važnost jučerašnje akcije „i ukazao da se njome jasno stavlja do znanja svima koji deluju u suprotnosti sa Ustavom i zakonima da država neće imati nikakvog kompromisa sa organizovanim kriminalnim grupama“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar