U trendu

Abazović i Čavušoglu u Beogradu o Železari Nikšić

PODGORICA/BEOGRAD – Crnogorski premijer Dritan Abazović i ministar spoljnih poslova Turske Mehmet Čavušoglu razgovarali su danas u Beogradu, na marginama sastanaka u oviru inicijative Otvoreni Balkan, o problemima nikšićke Železare.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Abazović je šefu turske diplomatije rekao da u Crnoj Gori posluje veliki broj turskih kompanija, što, kako je naveo, na pravi način u ekonomskom smislu oslikava prijateljske i savezničke političke odnose dve države.

Abazović je, navodi se, Čavušoglua upoznao sa situacijom u vezi sa kompanijom „Toščelik“, kako bi se našlo zajedničko rešenje za radnike nikšićke Železare.

Iskazao je, dodaje se, i interesovanje da se turski zvaničnici na najvišem nivou založe za rešavanje problema.

Premijer je, dodaje se, upoznao sagovornika sa ostvarenim rezultatima u borbi protiv korupcije, ocenjujući da nažalost, situacija svaki put iznova pokazuje da iza svakog tvrdog političkog nacionalizma stoji korupcija.

Čavušoglu je naglasio da se Turska zalaže za siguran, bezbedan i povezan region, i da stoga pruža punu podršku inicijativi „Otvoreni Balkan“.

Rekao je i da žali zbog celokupne nastale situacije sa kompanijom „Toščelik“, kvalifikujući je kao kompetentnog i ozbiljnog investitora, uz ocenu da je sve što se desilo moglo biti izbegnuto.

On smatra i da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske i privredne saradnje dve zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar