U trendu

Agencija AGI: SputnjikV na mrežama je prava stvar

RIM – Izgradnja čvrste reputacije na webu u vreme kada su društvene mreže sposobne uda utiču na javno mnjenje, medije i milione korisnika, može biti odlučujuca i za vakcinu, a to je, čini se, pre svih razumeo SputnikV, piše agencija Agi u članku posvećenom ruskoj vakcini.

To je, naime, jedina vakcina koja za sada ima svoju Fejsbuk stranicu, Twiter i Instagam stranicu kao i Yutube kanal, zbog čega agencija hvali način na koji se na društvenim mrežama nude informacije o ruskoj vakcini.

S jedne strane korisnicima se nudi izabrana i pouzdana informacija, a s druge se daje nada da će pandemija biti brzo savladana i da ćemo moći da se vratimo normalnom životu.

“Onima koji prate vesti o SputnikuV, osnivači se obraćjaju blagim ali čvrstim tonom, otvoreni su za dijalog, ali autoritativni u odgovorima. Iza svega je očito ruski propagandni aparat koji je od nacionalno proizvedene vakcine stvorio zastavu koja se vijori oko sveta”, piše agencija.

Između ostalog korisnicima se nudi dvadesetak video poruka, sve kraće od 2 minuta, u kojima se objašnjavaju različiti aspeketi vakcine, svaki sadržaj je precizno urađen, a poruka jasna, jednostavna i prepoznatljiva.

U clanku se ocenjuje da je rec o načinu komunikacije koji je direktan i efikasan, a koji je u stanju da privuče pažnju različitih korisnika, institucija i medija, između ostalih i magazina “Fortuna”, koji je posvetio analitički članak ruskoj vakcini.

Prema pisanju agencije AGI iza ove uspešne onlajn kampanje je Ruski direktni fond (RDIF), a cilj je promocija i korištenje ruskog leka u svim delovima sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.