U trendu

Akivisti ponovo blokirali London, uhapseno 38 ljudi

LONDON – Aktivisti koji se bore protiv klimatskih promena blokirali su danas glavne prilaze Londonu, izazvavši kolaps u saobraćajnom špicu, a policija je saopštila da je uhapsila 38 ljudi.

Oko 50 aktivista iz grupe „Zaštitite Britaniju“, koja želi da vlada obeća da osigurati zaštitu za 29 miliona domova u zemlji, blokirali su tunel Blekvol u istočnom Londonu, kao i prometne ulice na severu i zapadu prestonice, preneo je Rojters.

Do podneva, gradska policija Londona je saopštila da je uhapsila 38 osoba zbog blokade saobraćaja i remećenja javnog reda.

„Smatramo da su protesti ove vrste nerezonski i radimo što brže je moguće da minimizujemo smetnje koje su imali učesnici saobraćaja“, navela je policija na Tviteru.

Ovo je 11. akcija grupe „Zaštitite Britaniju“ u poslednje vreme, a i ranije su njeni aktivisti blokirali puteve i raskrsnice u Londonu.

Vlada je u nedelju saopštila da će promeniti postojeći zakon kako bi poostrila kazne za blokiranje puteva, pa bi tako aktivisti mogli da se suoče sa neograničenom novčanom kaznom ili šestomesečnim zatvorom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.