U trendu

Al Džazira: Sirin Abu Aklehdok ubile izraelske snage

JERUSALIM – Novinska mreža Al Džazira objavila je danas sliku metka za koji tvrdi da je njime ubijena njena dugogodišnja novinarka Širin Abu Aklehdok, koja je pratila izraelsku vojnu operaciju na Zapadnoj obali prošlog meseca.

U pitanju je metak kalibra 5,56 mm američke proizvodnje ispaljen iz puške M4, koju obično koriste izraelske snage, navodi AP.

Izraelska vojska je saopštila da palestinski militanti koriste istu municiju i njeni zvaničnici su pokazali javnosti sliku vreće pune metaka za koje su naveli da su zaplenjeni u raciji, a meci na dve slike izgledaju identično, sa zelenim oznakama na vrhovima, prenosi američka agencija.

Al Džazira i palestinske vlasti optužile su izraelske snage da su imale nameru da pucaju na Širin Abu Aklehdok, što Izrael odlučno poriče, tvrdeći da je ona ubijena tokom složene vojne operacije u kojoj su vojnici razmenjivali vatru sa palestinskim militantima, prenosi AP.

Palestinske vlasti navode da imaju čvrste dokaze da je Izrael odgovoran za ubistvo novinarke i da su odbile da predaju metak na analizu ili da na bilo koji način sarađuju sa Izraelom, navodi američka agencija.

Abu Akleh, 51-godišnja amerikanka palestinskog porekla, bila je veoma cenjeni dopisnik Al Džazire na arapskom jeziku, koji je pokrivao izraelsko-palestinski sukob više od 25 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar