U trendu

Al Maliki: Niko na svetu ne bi prihvatio to što radi Izrael

NJUJORK – Palestinski ministar spoljnih poslova Rijad al Maliki danas je u obraćanju na hitnoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinih nacija okrivio Izrael da je „uleteo“ u Hramovnu goru, odnosno Haram al Šarif, kako muslimani nazivaju ovo versko mesto u Jerusalimu, i dodao da nema tog čoveka na svetu koji bi prihvatio ovako nešto.

„Da li su mislili da neće snositi nikakve posledice? Da li su očekivali da će Palestinci čekati da im se plene kuće? Da li su očekivali da Palestinci žele da se pomire sa okupacijom? Nema tog čoveka na zemaljskoj kugli koji bi prihvatio ovakvu realnost“, rekao je Al Maliki, a preneo „Tajms of Izrael“.

On je dodao da Palestina i Izrael nisu komšije koji žive jedan do drugog u miru.

„Izrael predstavlja naoružane lopove koji su ušli u našu kuću i vrše represiju nad našim narodom, a onda pričaju kako imaju pravo na bezbednost, a nama je uskraćuju“, dodao je palestinski ministar.

Al Maliki kaže da kada Izrael čuje od svetskih lidera da ima pravo na samoodbranu, „to ohrabri Izraelce da ubijaju Palestince u snu“.

„Gvozdena zavesa (raketni odbrambeni sistem) štiti, dok su naši ljudi u Gazi zarobljeni, opkoljeni i nemaju gde da idu. Palestinskim civilima je potrebna zaštita. Ne postoje reči kojima bi se opisao horor kroz koji prolazi palestinski narod“, kazao je Al-Maliki.

On je rekao da Palestina podržava okončanje konflikta vraćanjem granica iz 1967. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.