U trendu

Altmajer pao sa bine, polomio nos

BERLIN – Nemački ministarprivrede i energetike Peter Altmajer (61), koji je nedavno boravio u poseti Srbiji, pao je sa bine na „Digitalnom samitu“ u Dortmundu, a nakon pregleda u bolnici ustanovljeno je da je polomio nos i zadobio nekoliko posekotina i modrica.

Na video snimku koji se pojavio u medijima, vidi se Altmajer kako silazi sa bine i kako mu publika aplaudira pre nego što je on pao na lice i ostao nepomično da leži, kao i kako publika zaprepašćeno gleda šta se događa, prenosi Rojters.

Altmajeru su u pomoć pritrčali lekari koji su se nalazili u publici, a on je ubrzo i hospitalizovan.

Zbog nesreće, Altmajer, inače blizak saradnik nemačke kancelarke Angele Merkel, neće u sredu prisustvovati sednici savezne vlade u Berlinu.

Skup je nastavljen nakon što je Altmajer prevezen u bolnicu, a predstavljanje projekta evropske platforme podataka obavljeno je bez prisustva ministra.

Međutim planirana konferencija za štampu na kojoj je trebalo da učestvuje je otkazana.

Nemačka kancelara Angela Merkel će posle podne posetiti „Digitalni samit“, koji, prema najavi Ministarstva privrede, predstavlja centralnu platformu za saradnju politike, ekonomije, nauke i društva u cilju oblikovanja digitalnih promena.

Altmajer je na tom skupu trebalo da predstavi planove njegovog ministarstva u vezi evropske „klaud mreže“.

Projekat „Gaia X“ treba od proleća da se pokrene i Evropu zaštiti od preteće zavisnosti od ponuđača iz Kine i SAD.

Ministri u nemačkoj vladi poželeli su Altmajeru brz oporavak, pre svih ministar za evropske poslove Mihael Rot.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar