U trendu

Ambasada Rusije u Tirani zahteva informacije o uhapšenim

TIRANA – Ambasada Rusije u Albaniji uputila je notu albanskom Ministarstvu spoljnih poslova sa zahtevom da dobije informacije o uhapšenim ruskim državljanima, saopšteno je Sputnjiku u diplomatskom predstavništvu u Tirani.

„Ambasada Rusije u Albaniji još nije dobila nikakvu informaciju od zvaničnih albanskih vlasti u vezi sa privođenjem ruskih državljana, osumnjičenih zbog ulaska u vojni objekat u Gramšiju 20. avgusta ove godine. Diplomatsko predstavništvo se preko medija upoznalo sa incidentom“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ambasada je uputila notu albanskom Ministarstvu spoljnih poslova sa zahtevom da na propisan način obavesti rusko diplomatsko predstavništvo o identitetu uhapšenih, njihovoj trenutnoj lokaciji, suštini optužbi, daljem sudskom postupku protiv njih, kao i mogućnosti organizovanja sastanka predstavnika konzularnog odeljenja ambasade sa privedenim Rusima.

Albansko Ministarstvo odbrane saopštilo je u subotu da su dvoje ruskih državljana i jedan ukrajinski, uhapšeni pod sumnjom za špijunažu u vojnoj fabrici u južnoj Albaniji.

Oni su juče na saslušanju rekli da su fotoreporteri koji imaju blog, gde postavljaju fotografije nekadašnjih baza Sovjetskog saveza.

Uhapšeni su Svetlana Timofejeva (33), Mihail Zorin (23) i još jedan mladić sa ukrajinskim pasošem, preneo je „Albanijan dejli njuz“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar