U trendu

Ambasador SLO: Crna Gora što pre da uvede sankcije Rusiji

PODGORICA – Vlada Crne Gore trebalo bi da u što skorijem roku nedvosmisleno usvoji i implementira restriktivne mere protiv Rusije i pojedinaca iz te države, poručio je ambasador Slovenije u Podgorici Gregor Presker.

On je u intervjuu Pobjedi rekao da je jako bitno da Crna Gora u vezi sa ratom u Ukrajini stvarno pokaže da deli evropske vrijednosti i da je potpuno usaglašena sa Evropskom unijom i njenom zajedničkom spoljnom i odbrambenom politikom.

„Zato bi Vlada Crne Gore trebalo, u što skorijem roku, nedvosmisleno usvojiti i implementirati restriktivne mere protiv Rusije i pojedinaca iz te države kako bi pokazala da je stvarno 100 odsto usklađena sa EU politikama, što je očekivanje i Evropske komisije“, naveo je Presker, prenosi RTCG.

Slovenački ambasador je kazao da od nove vlade treba očekivati da će raditi prvo za interese Crne Gore i svih njenih građana.

„Da će kao punopravna članica NATO preuzimati i ispunjavati sve obaveze iz članstva i da će i dalje zadržati ugled najuspešnijeg kandidata za članstvo koji se potpuno usklađuje sa svim politikama EU”, rekao je Presker.

On je istakao da je Crnoj Gori sada više nego ikada potrebna unutrašnja stabilnost i pomirenje, kao i smanjivanje tenzija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.