U trendu

Američki Centri za kontrolu bolesti podržali buster dozu

VAŠINGTON – Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) podržali su danas davanje buster doze vakcine „Fajzer/Biontek“ protiv kovida Amerikancima starosti 65 godina i starijima, odraslim osobama sa nekim hroničnim zdravstvenim stanjima i nekim licima na visokorizičnim poslovima.

„U pandemiji, čak i uz neizvesnost, moramo preduzeti mere za koje očekujemo da će doneti najveće dobro“, izjavila je direktorka CDC-a Rošel Valenski, a prenosi agencija Rojters.

„Verujem da možemo najbolje da služimo nacionalnim potrebama javnog zdravlja tako što ćemo obezbediti dodatne doze za starije osobe, ustanove za dugotrajnu negu, osobe sa hroničnim zdravstvenim stanjima i za odrasle u velikom riziku od bolesti usled profesionalne i institucionalne izloženosti“, dodala je ona.

Stav CDC-a je usledio nakon preporuke američke Agencije za hranu i lekove, a ovim se otvara put da već od ove nedelje počne vakcinacija trećom dozom za milione ljudi koji su primili drugu dozu “Fajzer” vakcine pre najmanje šest meseci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.