Američki vojnici nezadovoljni Obaminim komandovanjem

Većina aktivnih američkih vojnika negativno ocenjuje rad predsednika SAD Baraka Obame u svojstvu glavnog komandanta oružanih snaga SAD, pokazuju rezultati ankete koju je sprovelo onlajn-izdanje „Militari tajms“ u saradnji s nekomercijalnom organizacijom Instituta za veterane i njihove porodice.

Nezadovoljni su Obaminim radom u većini rodova vojske. U Korpusu mornaričke pešadije SAD negativnu ocenu predsedniku dalo je 60,3 odsto vojnika, a u kopnenim snagama 53 odsto.

Odlazećeg američkog predsednika negativno je ocenilo i 49,6 odsto pripadnika američke avijacije, kao i 45,9 odsto mornarice.

Ukupno 29,1 odsto ispitanika krajnje je nezadovoljno komandovanjem odlazećeg američkog predsednika, sledi iz ankete.

„Nema nikakve sumnje da će armija ovog perioda biti zapamćena kao istrošena, a za to je odgovoran predsednik. Što se tiče svih njegovih obećanja, intenzitet operacija nije mnogo opao, ali je bilo veoma malo investiranja u oružane snage“, rekao je direktor programa za međunarodna istraživanja „Heritidž fondejšen“ vojnog eksperta Džejmsa Džeja Karafana.

„Barak Obama je pasivni borac. Nije uspeo da okonča kampanje u inostranstvu i da ispuni obećanja“, prokomentarisao je rezultate istrage direktor vojnih, veteranskih i socijalnih programa Centra za novu američku bezbednost Fil Karter.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.