U trendu

Amerikanka Gifre apelovala na Britance da je podrže

LONDON – Amerikanka Virdžinija Gifre koja tvrdi da je bila dok je bila maloletna prisiljena na seksualne odnose s britanskim princom Endruom apelovala je na Britance da stanu na njenu stranu, rekavši da ona samo govori istinu.

Kako prenosi Rojters, Gifreova je rekla da je bila žrtva trgovine ljudima koju je organizovao pokojni američki finansijer Džefri Epstajn i da je bila primorana da ima seksualne odnose s njegovim prijateljima, uključujući i britanskog princa kada je imala 17 godina.

Agencije podseća da princ Endru, međutim, to kategorički negira.

U intervjuu koji će biti emitovan kasnije danas na BBC TV, Virdžinija Gifre je odbacila njegove navode i iznela detalje o putovanju u London 2001. godine, kada je, kako je rekla, Epstajn poveo da upozna princa.

„On zna šta se dogodilo. Ja znam šta se dogodilo i samo jedno od nas govori istinu, a znam da sam to ja“, rekla je Gifreova za BBC Panoramu u odlomcima koje je emiter objavio.

„Molim ljude u Velikoj Britaniji da stanu uz mene i pomognu mi da vodim ovu borbu, da ovo ne prihvate kao da je uredu“, rekla je Gifreova.

Ona je dodala da to nije neka sumorna priča o seksu, već o trgovini ljudima i zlostavljanju.

Endru (59), drugi sin kraljice Elizabete, negira optužbe da je imao bilo kakvu vezu sa Givreovom, koja je prethodno bila imenovana kao Virdžinija Roberts.

Kao odgovor na izvode iz njenog intervjua, portparolka Bakingemske palate je rekla da se izričito negira da je vojvoda od Jorka imao bilo kakav oblik seksualnog kontakta ili vezu s Virdžinijom Roberts.

„Bilo koja tvrdnja o suprotnom je lažna i bez osnova“, istakla je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.