U trendu

ANSA: Papi od Vučića knjiga o Crkvi sv. Nikole na KiM

RIM – Poglavar Svete stolice, papa Francisko primio je u posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a sastanak je trajao oko pola sata, javlja italijanska novinska agencija ANSA.

Kako su preneli prisutni na sastanku, među poklonima koje je predsednik Srbije uručio popglavaru Rimokatoličke crkve je i knjiga o crkvi Svetog Nikole, koja se nalazi na Kosovu i Metohiji.

Po izveštavanjima srpskih medija prethodnih dana, misija odlaska predsednika Srbije u Vatikan bila je da traži od Svete Stolice da ne prizna nezavisnost Kosova, navodi ANSA.

Poklon Papi, ističe agencija, potvrđuje ovu opredeljenost.

Na kraju konferencije, predsednik Vučić je prisutnim novinarima rekao da ne može da prenese sadržaj sastanka sa Papom, ali je istovremeno izrazio zadovoljstvo susretom.

„Bergoljo“ (svetovno ime Pape) je predsedniku Srbije uručio medalju Anđela mira i osnovna dokumenta pontifikata, među kojima „Dokument o ljudskom bratstvu“, potpisan prilikom putovanja u Abu Dabi, a poglavar Svete Stolice je potvrdio, kako prenose prisutni na „razmeni poklona“, potrebu da ne bude napada između hrišćana i muslimana, navodi italijanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.