U trendu

Antivladina povorka krenula iz Karačija ka Islamabadu

KARAČI – Hiljade pristalica ultrareligijske političke stranke učestvovalo je u nedelju u antivladinoj povorci koja je krenula ka glavnom gradu Pakistana.
Muftija Abrar Ahmed, portparol stranke Džamiat Ulema-e-Islam, rekao je da će karavan od nekoliko stotina autobusa i kombija koji su krenuli iz Karačija prvu pauzu imati noćas u gradu Sukur u provinciji Sind.

Početak protesta JUI takođe obeležava godišnjicu početka sukoba zbog Kašmira, regiona na koji prava polažu i Indija i Pakistan. Nezavisno od antivladine povorke širom Pakistana planirani su antiindijski protesti, prenosi AP.
Marš su podržale glavne opozicione stranke poput Pakistanske muslimanske lige bivšeg premijera Navaza Šarifa i Pakistanske narodne stranke bivšeg predsednika Asifa Zaradrija. Nacionalističke i sekularne stranke takođe su podržale protest.

Ahmed je rekao da se očekuje da će pristalice iz Karačija i okolnih mesta 31. oktobra stići u Islamabad kako bi protestovale protiv ‘nelegitimne’ vlade premijera Imrana Khana, za koju islamistička stranka tvrdi da je na vlast došla uz podršku vojske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.